NTM: -62 | 05.11.2024 | |
|
|
|
|
|
|
Produktion |
64 |
|
|
|
Mjölk-kg |
90 |
|
|
|
1. laktationen |
91 |
|
|
|
2. laktationen |
88 |
|
|
|
3. laktationen |
90 |
|
|
|
Fett-% |
77 |
|
|
|
1. laktationen |
77 |
|
|
|
2. laktationen |
77 |
|
|
|
3. laktationen |
78 |
|
|
|
Fett-kg |
74 |
|
|
|
1. laktationen |
74 |
|
|
|
2. laktationen |
73 |
|
|
|
3. laktationen |
74 |
|
|
|
Protein-% |
61 |
|
|
|
1. laktationen |
62 |
|
|
|
2. laktationen |
61 |
|
|
|
3. laktationen |
60 |
|
|
|
Protein-kg |
65 |
|
|
|
1. laktationen |
64 |
|
|
|
2. laktationen |
65 |
|
|
|
3. laktationen |
66 |
|
|
|
Laktationskurva |
112 |
brant |
|
jämn |
|
Fertilitet |
|
|
|
|
Tid från kalvning till 1. seminering |
|
|
|
|
Tid från 1. seminering till sista (kviga) |
|
|
|
|
Tid från 1. seminering till sista (ko) |
|
|
|
|
Antal semineringar (kviga) |
|
|
|
|
Antal semineringar (ko) |
|
|
|
|
Dräktighetsprocent (kvigor) |
|
|
|
|
Dräktighetsprocent (kor) |
|
|
|
|
Födelse |
102 |
|
|
|
Kalvning |
80 |
|
|
|
Kalvdödlighet (far) |
104 |
|
|
|
Kalvdödlighet (morfar) |
82 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (far) |
106 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
81 |
|
|
|
Ickeomlöpnings-% (tjur, inte NAV värde) |
|
|
|
|
|
Tillväxt |
|
|
|
|
Slaktkroppstillväxt |
|
|
|
|
Klassificering |
|
|
|
|
Fettklassificering |
|
|
|
|
|
Juverhälsa |
79 |
|
|
|
1. laktationen (-15 - 50 d från kalvningen) |
73 |
|
|
|
1. laktationen (51 - 300 d från kalvningen) |
77 |
|
|
|
2. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
83 |
|
|
|
3. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
80 |
|
|
|
Cellhalt |
96 |
|
|
|
1. laktationen |
96 |
|
|
|
2. laktationen |
96 |
|
|
|
3. laktationen |
94 |
|
|
|
Mjölkbarhet |
73 |
|
|
|
Läckage |
102 |
|
|
|
Övriga behandlingar |
102 |
|
|
|
Tidiga reproduktionsstörningar |
|
|
|
|
Sena reproduktionsstörningar |
|
|
|
|
Ämnesomsättningssjukdomar |
|
|
|
|
Ben- och klövsjukdomar |
|
|
|
|
Lynne |
82 |
|
|
|
Klövhälsa |
|
|
|
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
51 |
kort |
|
lång |
Ungdjursöverlevnad |
|
|
|
|
Tidig period (kvigor) |
|
|
|
|
Sen period (kvigor) |
|
|
|
|
Tidig period (ungtjurar) |
|
|
|
|
Sen period (ungtjurar) |
|
|
|
|
Sparat foder |
93 |
dålig |
|
bra |
Underhållsbehov |
93 |
|
|
|
Metabolisk effektivitet |
|
|
|
|
|
Exteriörindexen | | | |
|
Kroppsstorlek |
95 |
|
|
|
Korshöjd |
89 |
låg |
|
hög |
Mjölktyp |
93 |
grov |
|
skarp |
Bröst bredd |
111 |
smal |
|
bred |
Kroppsdjup |
123 |
grund |
|
djup |
Överlinje |
93 |
svag |
|
stark |
Höftvinkel |
92 |
överbyggd |
|
sluttande |
Höftbredd |
89 |
smalt |
|
brett |
|
Ben |
80 |
|
|
|
Ben bakifrån |
91 |
hastrång |
|
parallell |
Haskvalitet |
82 |
svullna |
|
torra |
Benbyggnad |
90 |
grov |
|
flat |
Has |
100 |
rak |
|
vinklad |
Kota |
|
vek |
|
rak |
Klövvinkel |
94 |
låg |
|
brant |
|
Juverexteriör |
71 |
|
|
|
Fram anfästning |
67 |
lös |
|
stark |
Spenlängd |
113 |
korta |
|
långa |
Spentjocklek |
110 |
smala |
|
tjocka |
Juverbalans |
77 |
baktungt |
|
framtungt |
Bakjuverhöjd |
79 |
låg |
|
hög |
Bakanfästningens bredd |
81 |
smaltt |
|
brett |
Juver ligament |
84 |
svag |
|
stark |
Form |
70 |
djupt |
|
grunt |
Bakspenarnas placering |
95 |
vitt |
|
tätt |
Framspenarnas placering |
79 |
vitt |
|
tätt |