NTM: | 03.12.2024 | |
|
|
|
|
|
|
Produktion |
65 |
|
|
|
Mjölk-kg |
72 |
|
|
|
1. laktationen |
80 |
|
|
|
2. laktationen |
70 |
|
|
|
3. laktationen |
68 |
|
|
|
Fett-% |
85 |
|
|
|
1. laktationen |
88 |
|
|
|
2. laktationen |
86 |
|
|
|
3. laktationen |
83 |
|
|
|
Fett-kg |
66 |
|
|
|
1. laktationen |
73 |
|
|
|
2. laktationen |
65 |
|
|
|
3. laktationen |
62 |
|
|
|
Protein-% |
99 |
|
|
|
1. laktationen |
100 |
|
|
|
2. laktationen |
100 |
|
|
|
3. laktationen |
97 |
|
|
|
Protein-kg |
67 |
|
|
|
1. laktationen |
75 |
|
|
|
2. laktationen |
65 |
|
|
|
3. laktationen |
64 |
|
|
|
Laktationskurva |
86 |
brant |
|
jämn |
|
Fertilitet |
101 |
|
|
|
Tid från kalvning till 1. seminering |
100 |
|
|
|
Tid från 1. seminering till sista (kviga) |
109 |
|
|
|
Tid från 1. seminering till sista (ko) |
98 |
|
|
|
Antal semineringar (kviga) |
110 |
|
|
|
Antal semineringar (ko) |
103 |
|
|
|
Dräktighetsprocent (kvigor) |
107 |
|
|
|
Dräktighetsprocent (kor) |
89 |
|
|
|
Födelse |
102 |
|
|
|
Kalvning |
101 |
|
|
|
Kalvdödlighet (far) |
105 |
|
|
|
Kalvdödlighet (morfar) |
100 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (far) |
104 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
90 |
|
|
|
Ickeomlöpnings-% (tjur, inte NAV värde) |
|
|
|
|
|
Tillväxt |
101 |
|
|
|
Slaktkroppstillväxt |
84 |
|
|
|
Klassificering |
119 |
|
|
|
Fettklassificering |
103 |
|
|
|
|
Juverhälsa |
105 |
|
|
|
1. laktationen (-15 - 50 d från kalvningen) |
97 |
|
|
|
1. laktationen (51 - 300 d från kalvningen) |
103 |
|
|
|
2. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
107 |
|
|
|
3. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
105 |
|
|
|
Cellhalt |
96 |
|
|
|
1. laktationen |
102 |
|
|
|
2. laktationen |
94 |
|
|
|
3. laktationen |
93 |
|
|
|
Mjölkbarhet |
|
|
|
|
Läckage |
|
|
|
|
Övriga behandlingar |
|
|
|
|
Tidiga reproduktionsstörningar |
|
|
|
|
Sena reproduktionsstörningar |
|
|
|
|
Ämnesomsättningssjukdomar |
|
|
|
|
Ben- och klövsjukdomar |
|
|
|
|
Lynne |
|
|
|
|
Klövhälsa |
|
|
|
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
80 |
kort |
|
lång |
Ungdjursöverlevnad |
91 |
|
|
|
Tidig period (kvigor) |
96 |
|
|
|
Sen period (kvigor) |
90 |
|
|
|
Tidig period (ungtjurar) |
95 |
|
|
|
Sen period (ungtjurar) |
91 |
|
|
|
Sparat foder |
|
dålig |
|
bra |
Underhållsbehov |
|
|
|
|
Metabolisk effektivitet |
|
|
|
|
|
Exteriörindexen | | | |
|
Kroppsstorlek |
|
|
|
|
Korshöjd |
|
låg |
|
hög |
Mjölktyp |
|
grov |
|
skarp |
Bröst bredd |
|
smal |
|
bred |
Kroppsdjup |
|
grund |
|
djup |
Överlinje |
|
svag |
|
stark |
Höftvinkel |
|
överbyggd |
|
sluttande |
Höftbredd |
|
smalt |
|
brett |
|
Ben |
|
|
|
|
Ben bakifrån |
|
hastrång |
|
parallell |
Haskvalitet |
|
svullna |
|
torra |
Benbyggnad |
|
grov |
|
flat |
Has |
|
rak |
|
vinklad |
Kota |
|
vek |
|
rak |
Klövvinkel |
|
låg |
|
brant |
|
Juverexteriör |
|
|
|
|
Fram anfästning |
|
lös |
|
stark |
Spenlängd |
|
korta |
|
långa |
Spentjocklek |
|
smala |
|
tjocka |
Juverbalans |
|
baktungt |
|
framtungt |
Bakjuverhöjd |
|
låg |
|
hög |
Bakanfästningens bredd |
|
smaltt |
|
brett |
Juver ligament |
|
svag |
|
stark |
Form |
|
djupt |
|
grunt |
Bakspenarnas placering |
|
vitt |
|
tätt |
Framspenarnas placering |
|
vitt |
|
tätt |