NTM: -40 | 01.10.2024 | |
|
|
|
|
|
|
Produktion |
70 |
|
|
|
Mjölk-kg |
82 |
|
|
|
1. laktationen |
86 |
|
|
|
2. laktationen |
79 |
|
|
|
3. laktationen |
81 |
|
|
|
Fett-% |
90 |
|
|
|
1. laktationen |
91 |
|
|
|
2. laktationen |
89 |
|
|
|
3. laktationen |
90 |
|
|
|
Fett-kg |
77 |
|
|
|
1. laktationen |
81 |
|
|
|
2. laktationen |
74 |
|
|
|
3. laktationen |
76 |
|
|
|
Protein-% |
82 |
|
|
|
1. laktationen |
84 |
|
|
|
2. laktationen |
82 |
|
|
|
3. laktationen |
80 |
|
|
|
Protein-kg |
69 |
|
|
|
1. laktationen |
72 |
|
|
|
2. laktationen |
67 |
|
|
|
3. laktationen |
68 |
|
|
|
Laktationskurva |
98 |
brant |
|
jämn |
|
Fertilitet |
114 |
|
|
|
Tid från kalvning till 1. seminering |
106 |
|
|
|
Tid från 1. seminering till sista (kviga) |
100 |
|
|
|
Tid från 1. seminering till sista (ko) |
115 |
|
|
|
Antal semineringar (kviga) |
102 |
|
|
|
Antal semineringar (ko) |
117 |
|
|
|
Dräktighetsprocent (kvigor) |
96 |
|
|
|
Dräktighetsprocent (kor) |
108 |
|
|
|
Födelse |
96 |
|
|
|
Kalvning |
96 |
|
|
|
Kalvdödlighet (far) |
97 |
|
|
|
Kalvdödlighet (morfar) |
100 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (far) |
98 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
93 |
|
|
|
Ickeomlöpnings-% (tjur, inte NAV värde) |
|
|
|
|
|
Tillväxt |
111 |
|
|
|
Slaktkroppstillväxt |
108 |
|
|
|
Klassificering |
120 |
|
|
|
Fettklassificering |
87 |
|
|
|
|
Juverhälsa |
98 |
|
|
|
1. laktationen (-15 - 50 d från kalvningen) |
100 |
|
|
|
1. laktationen (51 - 300 d från kalvningen) |
100 |
|
|
|
2. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
97 |
|
|
|
3. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
97 |
|
|
|
Cellhalt |
97 |
|
|
|
1. laktationen |
103 |
|
|
|
2. laktationen |
97 |
|
|
|
3. laktationen |
94 |
|
|
|
Mjölkbarhet |
88 |
|
|
|
Läckage |
102 |
|
|
|
Övriga behandlingar |
100 |
|
|
|
Tidiga reproduktionsstörningar |
|
|
|
|
Sena reproduktionsstörningar |
|
|
|
|
Ämnesomsättningssjukdomar |
|
|
|
|
Ben- och klövsjukdomar |
|
|
|
|
Lynne |
88 |
|
|
|
Klövhälsa |
|
|
|
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
83 |
kort |
|
lång |
Ungdjursöverlevnad |
87 |
|
|
|
Tidig period (kvigor) |
85 |
|
|
|
Sen period (kvigor) |
92 |
|
|
|
Tidig period (ungtjurar) |
88 |
|
|
|
Sen period (ungtjurar) |
84 |
|
|
|
Sparat foder |
104 |
dålig |
|
bra |
Underhållsbehov |
104 |
|
|
|
Metabolisk effektivitet |
|
|
|
|
|
Exteriörindexen | | | |
|
Kroppsstorlek |
101 |
|
|
|
Korshöjd |
78 |
låg |
|
hög |
Mjölktyp |
87 |
grov |
|
skarp |
Bröst bredd |
112 |
smal |
|
bred |
Kroppsdjup |
112 |
grund |
|
djup |
Överlinje |
88 |
svag |
|
stark |
Höftvinkel |
98 |
överbyggd |
|
sluttande |
Höftbredd |
94 |
smalt |
|
brett |
|
Ben |
65 |
|
|
|
Ben bakifrån |
83 |
hastrång |
|
parallell |
Haskvalitet |
79 |
svullna |
|
torra |
Benbyggnad |
80 |
grov |
|
flat |
Has |
114 |
rak |
|
vinklad |
Kota |
|
vek |
|
rak |
Klövvinkel |
91 |
låg |
|
brant |
|
Juverexteriör |
71 |
|
|
|
Fram anfästning |
76 |
lös |
|
stark |
Spenlängd |
99 |
korta |
|
långa |
Spentjocklek |
108 |
smala |
|
tjocka |
Juverbalans |
94 |
baktungt |
|
framtungt |
Bakjuverhöjd |
70 |
låg |
|
hög |
Bakanfästningens bredd |
79 |
smaltt |
|
brett |
Juver ligament |
98 |
svag |
|
stark |
Form |
67 |
djupt |
|
grunt |
Bakspenarnas placering |
92 |
vitt |
|
tätt |
Framspenarnas placering |
88 |
vitt |
|
tätt |