NTM: -6 | 04.02.2025 | |
|
|
|
 |
|
|
Produktion |
92 |
|
 |
|
Mjölk-kg |
102 |
|
 |
|
1. laktationen |
103 |
|
 |
|
2. laktationen |
100 |
|
 |
|
3. laktationen |
102 |
|
 |
|
Fett-% |
82 |
|
 |
|
1. laktationen |
82 |
|
 |
|
2. laktationen |
83 |
|
 |
|
3. laktationen |
81 |
|
 |
|
Fett-kg |
87 |
|
 |
|
1. laktationen |
88 |
|
 |
|
2. laktationen |
86 |
|
 |
|
3. laktationen |
87 |
|
 |
|
Protein-% |
95 |
|
 |
|
1. laktationen |
96 |
|
 |
|
2. laktationen |
96 |
|
 |
|
3. laktationen |
95 |
|
 |
|
Protein-kg |
99 |
|
 |
|
1. laktationen |
101 |
|
 |
|
2. laktationen |
98 |
|
 |
|
3. laktationen |
99 |
|
 |
|
Laktationskurva |
97 |
brant |
 |
jämn |
|
Fertilitet |
99 |
|
 |
|
Tid från kalvning till 1. seminering |
97 |
|
 |
|
Tid från 1. seminering till sista (kviga) |
116 |
|
 |
|
Tid från 1. seminering till sista (ko) |
96 |
|
 |
|
Antal semineringar (kviga) |
112 |
|
 |
|
Antal semineringar (ko) |
98 |
|
 |
|
Dräktighetsprocent (kvigor) |
114 |
|
 |
|
Dräktighetsprocent (kor) |
99 |
|
 |
|
Födelse |
101 |
|
 |
|
Kalvning |
109 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (far) |
104 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (morfar) |
107 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (far) |
98 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
113 |
|
 |
|
Ickeomlöpnings-% (tjur, inte NAV värde) |
|
|
 |
|
|
Tillväxt |
103 |
|
 |
|
Slaktkroppstillväxt |
108 |
|
 |
|
Klassificering |
103 |
|
 |
|
Fettklassificering |
96 |
|
 |
|
|
Juverhälsa |
109 |
|
 |
|
1. laktationen (-15 - 50 d från kalvningen) |
96 |
|
 |
|
1. laktationen (51 - 300 d från kalvningen) |
105 |
|
 |
|
2. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
110 |
|
 |
|
3. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
108 |
|
 |
|
Cellhalt |
102 |
|
 |
|
1. laktationen |
102 |
|
 |
|
2. laktationen |
100 |
|
 |
|
3. laktationen |
100 |
|
 |
|
Mjölkbarhet |
77 |
|
 |
|
Läckage |
104 |
|
 |
|
Övriga behandlingar |
91 |
|
 |
|
Tidiga reproduktionsstörningar |
88 |
|
 |
|
Sena reproduktionsstörningar |
83 |
|
 |
|
Ämnesomsättningssjukdomar |
102 |
|
 |
|
Ben- och klövsjukdomar |
105 |
|
 |
|
Lynne |
96 |
|
 |
|
Klövhälsa |
100 |
|
 |
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
96 |
kort |
 |
lång |
Ungdjursöverlevnad |
98 |
|
 |
|
Tidig period (kvigor) |
91 |
|
 |
|
Sen period (kvigor) |
99 |
|
 |
|
Tidig period (ungtjurar) |
93 |
|
 |
|
Sen period (ungtjurar) |
102 |
|
 |
|
Sparat foder |
102 |
dålig |
 |
bra |
Underhållsbehov |
113 |
|
 |
|
Metabolisk effektivitet |
|
|
 |
|
|
Exteriörindexen | |  | |
|
Kroppsstorlek |
99 |
|
 |
|
Korshöjd |
102 |
låg |
 |
hög |
Mjölktyp |
100 |
grov |
 |
skarp |
Bröst bredd |
89 |
smal |
 |
bred |
Kroppsdjup |
86 |
grund |
 |
djup |
Överlinje |
92 |
svag |
 |
stark |
Höftvinkel |
90 |
överbyggd |
 |
sluttande |
Höftbredd |
104 |
smalt |
 |
brett |
|
Ben |
111 |
|
 |
|
Ben bakifrån |
111 |
hastrång |
 |
parallell |
Haskvalitet |
112 |
svullna |
 |
torra |
Benbyggnad |
110 |
grov |
 |
flat |
Has |
108 |
rak |
 |
vinklad |
Kota |
|
vek |
 |
rak |
Klövvinkel |
94 |
låg |
 |
brant |
|
Juverexteriör |
110 |
|
 |
|
Fram anfästning |
103 |
lös |
 |
stark |
Spenlängd |
102 |
korta |
 |
långa |
Spentjocklek |
99 |
smala |
 |
tjocka |
Juverbalans |
105 |
baktungt |
 |
framtungt |
Bakjuverhöjd |
105 |
låg |
 |
hög |
Bakanfästningens bredd |
98 |
smaltt |
 |
brett |
Juver ligament |
105 |
svag |
 |
stark |
Form |
112 |
djupt |
 |
grunt |
Bakspenarnas placering |
118 |
vitt |
 |
tätt |
Framspenarnas placering |
121 |
vitt |
 |
tätt |