NTM: 23 (G) | 04.03.2025 | |
|
|
|
 |
|
|
Produktion |
115 |
|
 |
|
Mjölk-kg |
98 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Fett-% |
121 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Fett-kg |
114 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Protein-% |
121 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Protein-kg |
110 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Laktationskurva |
103 |
brant |
 |
jämn |
|
Fertilitet |
107 |
|
 |
|
Tid från kalvning till 1. seminering |
|
|
 |
|
Tid från 1. seminering till sista (kviga) |
110 |
|
 |
|
Tid från 1. seminering till sista (ko) |
|
|
 |
|
Antal semineringar (kviga) |
113 |
|
 |
|
Antal semineringar (ko) |
103 |
|
 |
|
Dräktighetsprocent (kvigor) |
|
|
 |
|
Dräktighetsprocent (kor) |
|
|
 |
|
Födelse |
100 |
|
 |
|
Kalvning |
96 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (far) |
|
|
 |
|
Kalvdödlighet (morfar) |
|
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (far) |
|
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
|
|
 |
|
Ickeomlöpnings-% (tjur, inte NAV värde) |
|
|
 |
|
|
Tillväxt |
104 |
|
 |
|
Slaktkroppstillväxt |
105 |
|
 |
|
Klassificering |
101 |
|
 |
|
Fettklassificering |
109 |
|
 |
|
|
Juverhälsa |
103 |
|
 |
|
1. laktationen (-15 - 50 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
1. laktationen (51 - 300 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
2. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
3. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
Cellhalt |
|
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Mjölkbarhet |
111 |
|
 |
|
Läckage |
|
|
 |
|
Övriga behandlingar |
98 |
|
 |
|
Tidiga reproduktionsstörningar |
|
|
 |
|
Sena reproduktionsstörningar |
|
|
 |
|
Ämnesomsättningssjukdomar |
|
|
 |
|
Ben- och klövsjukdomar |
|
|
 |
|
Lynne |
106 |
|
 |
|
Klövhälsa |
107 |
|
 |
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
107 |
kort |
 |
lång |
Ungdjursöverlevnad |
98 |
|
 |
|
Tidig period (kvigor) |
|
|
 |
|
Sen period (kvigor) |
|
|
 |
|
Tidig period (ungtjurar) |
|
|
 |
|
Sen period (ungtjurar) |
|
|
 |
|
Sparat foder |
103 |
dålig |
 |
bra |
Underhållsbehov |
99 |
|
 |
|
Metabolisk effektivitet |
|
|
 |
|
|
Exteriörindexen | |  | |
|
Kroppsstorlek |
109 |
|
 |
|
Korshöjd |
107 |
låg |
 |
hög |
Mjölktyp |
104 |
grov |
 |
skarp |
Bröst bredd |
110 |
smal |
 |
bred |
Kroppsdjup |
102 |
grund |
 |
djup |
Överlinje |
98 |
svag |
 |
stark |
Höftvinkel |
89 |
överbyggd |
 |
sluttande |
Höftbredd |
108 |
smalt |
 |
brett |
|
Ben |
99 |
|
 |
|
Ben bakifrån |
102 |
hastrång |
 |
parallell |
Haskvalitet |
94 |
svullna |
 |
torra |
Benbyggnad |
95 |
grov |
 |
flat |
Has |
99 |
rak |
 |
vinklad |
Kota |
|
vek |
 |
rak |
Klövvinkel |
112 |
låg |
 |
brant |
|
Juverexteriör |
108 |
|
 |
|
Fram anfästning |
107 |
lös |
 |
stark |
Spenlängd |
101 |
korta |
 |
långa |
Spentjocklek |
104 |
smala |
 |
tjocka |
Juverbalans |
103 |
baktungt |
 |
framtungt |
Bakjuverhöjd |
99 |
låg |
 |
hög |
Bakanfästningens bredd |
104 |
smaltt |
 |
brett |
Juver ligament |
108 |
svag |
 |
stark |
Form |
104 |
djupt |
 |
grunt |
Bakspenarnas placering |
106 |
vitt |
 |
tätt |
Framspenarnas placering |
107 |
vitt |
 |
tätt |