NTM: 30 (G) | 04.03.2025 | |
|
|
|
 |
|
|
Produktion |
120 |
|
 |
|
Mjölk-kg |
99 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Fett-% |
127 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Fett-kg |
120 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Protein-% |
124 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Protein-kg |
113 |
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Laktationskurva |
113 |
brant |
 |
jämn |
|
Fertilitet |
101 |
|
 |
|
Tid från kalvning till 1. seminering |
|
|
 |
|
Tid från 1. seminering till sista (kviga) |
104 |
|
 |
|
Tid från 1. seminering till sista (ko) |
|
|
 |
|
Antal semineringar (kviga) |
104 |
|
 |
|
Antal semineringar (ko) |
104 |
|
 |
|
Dräktighetsprocent (kvigor) |
|
|
 |
|
Dräktighetsprocent (kor) |
|
|
 |
|
Födelse |
101 |
|
 |
|
Kalvning |
97 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (far) |
|
|
 |
|
Kalvdödlighet (morfar) |
|
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (far) |
|
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
|
|
 |
|
Ickeomlöpnings-% (tjur, inte NAV värde) |
|
|
 |
|
|
Tillväxt |
95 |
|
 |
|
Slaktkroppstillväxt |
94 |
|
 |
|
Klassificering |
97 |
|
 |
|
Fettklassificering |
91 |
|
 |
|
|
Juverhälsa |
111 |
|
 |
|
1. laktationen (-15 - 50 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
1. laktationen (51 - 300 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
2. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
3. laktationen (-15 - 150 d från kalvningen) |
|
|
 |
|
Cellhalt |
|
|
 |
|
1. laktationen |
|
|
 |
|
2. laktationen |
|
|
 |
|
3. laktationen |
|
|
 |
|
Mjölkbarhet |
107 |
|
 |
|
Läckage |
|
|
 |
|
Övriga behandlingar |
95 |
|
 |
|
Tidiga reproduktionsstörningar |
|
|
 |
|
Sena reproduktionsstörningar |
|
|
 |
|
Ämnesomsättningssjukdomar |
|
|
 |
|
Ben- och klövsjukdomar |
|
|
 |
|
Lynne |
106 |
|
 |
|
Klövhälsa |
105 |
|
 |
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
105 |
kort |
 |
lång |
Ungdjursöverlevnad |
110 |
|
 |
|
Tidig period (kvigor) |
|
|
 |
|
Sen period (kvigor) |
|
|
 |
|
Tidig period (ungtjurar) |
|
|
 |
|
Sen period (ungtjurar) |
|
|
 |
|
Sparat foder |
110 |
dålig |
 |
bra |
Underhållsbehov |
110 |
|
 |
|
Metabolisk effektivitet |
|
|
 |
|
|
Exteriörindexen | |  | |
|
Kroppsstorlek |
96 |
|
 |
|
Korshöjd |
95 |
låg |
 |
hög |
Mjölktyp |
102 |
grov |
 |
skarp |
Bröst bredd |
103 |
smal |
 |
bred |
Kroppsdjup |
103 |
grund |
 |
djup |
Överlinje |
108 |
svag |
 |
stark |
Höftvinkel |
119 |
överbyggd |
 |
sluttande |
Höftbredd |
93 |
smalt |
 |
brett |
|
Ben |
103 |
|
 |
|
Ben bakifrån |
112 |
hastrång |
 |
parallell |
Haskvalitet |
96 |
svullna |
 |
torra |
Benbyggnad |
106 |
grov |
 |
flat |
Has |
97 |
rak |
 |
vinklad |
Kota |
|
vek |
 |
rak |
Klövvinkel |
93 |
låg |
 |
brant |
|
Juverexteriör |
110 |
|
 |
|
Fram anfästning |
112 |
lös |
 |
stark |
Spenlängd |
107 |
korta |
 |
långa |
Spentjocklek |
91 |
smala |
 |
tjocka |
Juverbalans |
98 |
baktungt |
 |
framtungt |
Bakjuverhöjd |
104 |
låg |
 |
hög |
Bakanfästningens bredd |
104 |
smaltt |
 |
brett |
Juver ligament |
109 |
svag |
 |
stark |
Form |
108 |
djupt |
 |
grunt |
Bakspenarnas placering |
99 |
vitt |
 |
tätt |
Framspenarnas placering |
101 |
vitt |
 |
tätt |