 |
 |
 |
 |
 |
NTM: 19 |
03.12.2024 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
Produktion |
100 |
|
 |
|
Mjölk-kg |
82 |
|
 |
|
Fett-kg |
99 |
|
 |
|
Protein-kg |
94 |
|
 |
|
 |
Fertilitet |
127 |
|
 |
|
Kalvningsindex F |
103 |
|
 |
|
Kalvningindex MGS |
110 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (far) |
102 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (morfar) |
110 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (far) |
105 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
108 |
|
 |
|
 |
Juverhälsa |
107 |
|
 |
|
Celltal |
113 |
|
 |
|
Mjölkbarhet |
108 |
|
 |
|
Lynne |
103 |
|
 |
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
107 |
dålig |
 |
bra |
 | Exteriörindexen | |  | |  |
Kroppsstorlek |
92 |
dålig |
 |
bra |
Korshöjd |
96 |
låg |
 |
hög |
Mjölktyp |
87 |
grov |
 |
skarp |
Bröst bredd |
111 |
smal |
 |
bred |
Kroppsdjup |
98 |
grunt |
 |
brett |
Korslutning |
93 |
överbyggd |
 |
sluttande |
Korsbredd |
78 |
smalt |
 |
brett |
 |
Ben |
103 |
dålig |
 |
bra |
Hasvinkel |
80 |
rak |
 |
krokig |
Fotvinkel |
103 |
sluttande |
 |
rak |
Ben bakifrån |
109 |
klövar ut |
 |
parallell |
 |
Juverexteriör |
106 |
dålig |
 |
bra |
Anfästning fram |
103 |
dålig |
 |
bra |
Spenlängd |
99 |
korta |
 |
långa |
Juverdjup |
111 |
dålig |
 |
bra |
Juver ligament |
94 |
dålig |
 |
bra |
Bakjuverhöjd |
107 |
lång |
 |
kort |
Bakspenarnas placering |
99 |
vitt |
 |
tätt |
Framspenarnas placering |
98 |
vitt |
 |
tätt |
|