 |
 |
 |
 |
 |
NTM: 19 |
03.12.2024 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
Produktion |
97 |
|
 |
|
Mjölk-kg |
88 |
|
 |
|
Fett-kg |
99 |
|
 |
|
Protein-kg |
92 |
|
 |
|
 |
Fertilitet |
111 |
|
 |
|
Kalvningsindex F |
110 |
|
 |
|
Kalvningindex MGS |
101 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (far) |
112 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (morfar) |
100 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (far) |
108 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
101 |
|
 |
|
 |
Juverhälsa |
103 |
|
 |
|
Celltal |
102 |
|
 |
|
Mjölkbarhet |
|
|
 |
|
Lynne |
103 |
|
 |
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
119 |
dålig |
 |
bra |
 | Exteriörindexen | |  | |  |
Kroppsstorlek |
80 |
dålig |
 |
bra |
Korshöjd |
89 |
låg |
 |
hög |
Mjölktyp |
91 |
grov |
 |
skarp |
Bröst bredd |
93 |
smal |
 |
bred |
Kroppsdjup |
79 |
grunt |
 |
brett |
Korslutning |
102 |
överbyggd |
 |
sluttande |
Korsbredd |
83 |
smalt |
 |
brett |
 |
Ben |
106 |
dålig |
 |
bra |
Hasvinkel |
89 |
rak |
 |
krokig |
Fotvinkel |
93 |
sluttande |
 |
rak |
Ben bakifrån |
114 |
klövar ut |
 |
parallell |
 |
Juverexteriör |
107 |
dålig |
 |
bra |
Anfästning fram |
109 |
dålig |
 |
bra |
Spenlängd |
97 |
korta |
 |
långa |
Juverdjup |
108 |
dålig |
 |
bra |
Juver ligament |
92 |
dålig |
 |
bra |
Bakjuverhöjd |
113 |
lång |
 |
kort |
Bakspenarnas placering |
94 |
vitt |
 |
tätt |
Framspenarnas placering |
115 |
vitt |
 |
tätt |
|