 |
 |
 |
 |
 |
NTM: 26 |
03.12.2024 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
Produktion |
123 |
|
 |
|
Mjölk-kg |
88 |
|
 |
|
Fett-kg |
123 |
|
 |
|
Protein-kg |
110 |
|
 |
|
 |
Fertilitet |
114 |
|
 |
|
Kalvningsindex F |
103 |
|
 |
|
Kalvningindex MGS |
108 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (far) |
105 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (morfar) |
109 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (far) |
101 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
104 |
|
 |
|
 |
Juverhälsa |
108 |
|
 |
|
Celltal |
110 |
|
 |
|
Mjölkbarhet |
84 |
|
 |
|
Lynne |
96 |
|
 |
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
110 |
dålig |
 |
bra |
 | Exteriörindexen | |  | |  |
Kroppsstorlek |
109 |
dålig |
 |
bra |
Korshöjd |
107 |
låg |
 |
hög |
Mjölktyp |
96 |
grov |
 |
skarp |
Bröst bredd |
113 |
smal |
 |
bred |
Kroppsdjup |
104 |
grunt |
 |
brett |
Korslutning |
97 |
överbyggd |
 |
sluttande |
Korsbredd |
109 |
smalt |
 |
brett |
 |
Ben |
103 |
dålig |
 |
bra |
Hasvinkel |
94 |
rak |
 |
krokig |
Fotvinkel |
106 |
sluttande |
 |
rak |
Ben bakifrån |
106 |
klövar ut |
 |
parallell |
 |
Juverexteriör |
96 |
dålig |
 |
bra |
Anfästning fram |
111 |
dålig |
 |
bra |
Spenlängd |
93 |
korta |
 |
långa |
Juverdjup |
101 |
dålig |
 |
bra |
Juver ligament |
92 |
dålig |
 |
bra |
Bakjuverhöjd |
101 |
lång |
 |
kort |
Bakspenarnas placering |
108 |
vitt |
 |
tätt |
Framspenarnas placering |
110 |
vitt |
 |
tätt |
|