 |
 |
 |
 |
 |
| NTM: |
12.08.2025 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
| Produktion |
119 |
|
 |
|
| Mjölk-kg |
112 |
|
 |
|
| Fett-kg |
115 |
|
 |
|
| Protein-kg |
120 |
|
 |
|
 |
| Fertilitet |
107 |
|
 |
|
| Kalvningsindex F |
104 |
|
 |
|
| Kalvningindex MGS |
111 |
|
 |
|
| Kalvdödlighet (far) |
103 |
|
 |
|
| Kalvdödlighet (morfar) |
112 |
|
 |
|
| Kalvningssvårigheter (far) |
105 |
|
 |
|
| Kalvningssvårigheter (morfar) |
107 |
|
 |
|
 |
| Juverhälsa |
109 |
|
 |
|
| Celltal |
117 |
|
 |
|
| Mjölkbarhet |
94 |
|
 |
|
| Lynne |
104 |
|
 |
|
| Hållbarhet (produktionsålder) |
111 |
dålig |
 |
bra |
 | | Exteriörindexen | |  | |  |
| Kroppsstorlek |
107 |
dålig |
 |
bra |
| Korshöjd |
104 |
låg |
 |
hög |
| Mjölktyp |
103 |
grov |
 |
skarp |
| Bröst bredd |
112 |
smal |
 |
bred |
| Kroppsdjup |
106 |
grunt |
 |
brett |
| Korslutning |
95 |
överbyggd |
 |
sluttande |
| Korsbredd |
96 |
smalt |
 |
brett |
 |
| Ben |
101 |
dålig |
 |
bra |
| Hasvinkel |
99 |
rak |
 |
krokig |
| Fotvinkel |
105 |
sluttande |
 |
rak |
| Ben bakifrån |
101 |
klövar ut |
 |
parallell |
 |
| Juverexteriör |
108 |
dålig |
 |
bra |
| Anfästning fram |
109 |
dålig |
 |
bra |
| Spenlängd |
106 |
korta |
 |
långa |
| Juverdjup |
107 |
dålig |
 |
bra |
| Juver ligament |
93 |
dålig |
 |
bra |
| Bakjuverhöjd |
98 |
lång |
 |
kort |
| Bakspenarnas placering |
97 |
vitt |
 |
tätt |
| Framspenarnas placering |
97 |
vitt |
 |
tätt |
|