|
|
|
|
|
NTM: |
13.08.2024 |
|
|
|
|
|
|
|
Produktion |
122 |
|
|
|
Mjölk-kg |
110 |
|
|
|
Fett-kg |
117 |
|
|
|
Protein-kg |
121 |
|
|
|
|
Fertilitet |
107 |
|
|
|
Kalvningsindex F |
104 |
|
|
|
Kalvningindex MGS |
113 |
|
|
|
Kalvdödlighet (far) |
103 |
|
|
|
Kalvdödlighet (morfar) |
115 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (far) |
105 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
108 |
|
|
|
|
Juverhälsa |
110 |
|
|
|
Celltal |
117 |
|
|
|
Mjölkbarhet |
91 |
|
|
|
Lynne |
106 |
|
|
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
110 |
dålig |
|
bra |
| Exteriörindexen | | | | |
Kroppsstorlek |
111 |
dålig |
|
bra |
Korshöjd |
110 |
låg |
|
hög |
Mjölktyp |
105 |
grov |
|
skarp |
Bröst bredd |
114 |
smal |
|
bred |
Kroppsdjup |
104 |
grunt |
|
brett |
Korslutning |
95 |
överbyggd |
|
sluttande |
Korsbredd |
99 |
smalt |
|
brett |
|
Ben |
105 |
dålig |
|
bra |
Hasvinkel |
100 |
rak |
|
krokig |
Fotvinkel |
102 |
sluttande |
|
rak |
Ben bakifrån |
106 |
klövar ut |
|
parallell |
|
Juverexteriör |
105 |
dålig |
|
bra |
Anfästning fram |
106 |
dålig |
|
bra |
Spenlängd |
104 |
korta |
|
långa |
Juverdjup |
110 |
dålig |
|
bra |
Juver ligament |
93 |
dålig |
|
bra |
Bakjuverhöjd |
100 |
lång |
|
kort |
Bakspenarnas placering |
99 |
vitt |
|
tätt |
Framspenarnas placering |
99 |
vitt |
|
tätt |
|