 |
 |
 |
 |
 |
NTM: 3 |
01.04.2025 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
Produktion |
114 |
|
 |
|
Mjölk-kg |
123 |
|
 |
|
Fett-kg |
107 |
|
 |
|
Protein-kg |
123 |
|
 |
|
 |
Fertilitet |
87 |
|
 |
|
Kalvningsindex F |
87 |
|
 |
|
Kalvningindex MGS |
113 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (far) |
85 |
|
 |
|
Kalvdödlighet (morfar) |
111 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (far) |
90 |
|
 |
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
116 |
|
 |
|
 |
Juverhälsa |
110 |
|
 |
|
Celltal |
105 |
|
 |
|
Mjölkbarhet |
90 |
|
 |
|
Lynne |
95 |
|
 |
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
107 |
dålig |
 |
bra |
 | Exteriörindexen | |  | |  |
Kroppsstorlek |
108 |
dålig |
 |
bra |
Korshöjd |
106 |
låg |
 |
hög |
Mjölktyp |
103 |
grov |
 |
skarp |
Bröst bredd |
100 |
smal |
 |
bred |
Kroppsdjup |
102 |
grunt |
 |
brett |
Korslutning |
96 |
överbyggd |
 |
sluttande |
Korsbredd |
118 |
smalt |
 |
brett |
 |
Ben |
104 |
dålig |
 |
bra |
Hasvinkel |
95 |
rak |
 |
krokig |
Fotvinkel |
108 |
sluttande |
 |
rak |
Ben bakifrån |
107 |
klövar ut |
 |
parallell |
 |
Juverexteriör |
98 |
dålig |
 |
bra |
Anfästning fram |
99 |
dålig |
 |
bra |
Spenlängd |
101 |
korta |
 |
långa |
Juverdjup |
96 |
dålig |
 |
bra |
Juver ligament |
110 |
dålig |
 |
bra |
Bakjuverhöjd |
117 |
lång |
 |
kort |
Bakspenarnas placering |
110 |
vitt |
 |
tätt |
Framspenarnas placering |
101 |
vitt |
 |
tätt |
|