|
|
|
|
|
NTM: |
03.12.2024 |
|
|
|
|
|
|
|
Produktion |
127 |
|
|
|
Mjölk-kg |
103 |
|
|
|
Fett-kg |
135 |
|
|
|
Protein-kg |
112 |
|
|
|
|
Fertilitet |
100 |
|
|
|
Kalvningsindex F |
102 |
|
|
|
Kalvningindex MGS |
|
|
|
|
Kalvdödlighet (far) |
104 |
|
|
|
Kalvdödlighet (morfar) |
|
|
|
|
Kalvningssvårigheter (far) |
98 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
|
|
|
|
|
Juverhälsa |
104 |
|
|
|
Celltal |
116 |
|
|
|
Mjölkbarhet |
97 |
|
|
|
Lynne |
99 |
|
|
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
111 |
dålig |
|
bra |
| Exteriörindexen | | | | |
Kroppsstorlek |
101 |
dålig |
|
bra |
Korshöjd |
107 |
låg |
|
hög |
Mjölktyp |
108 |
grov |
|
skarp |
Bröst bredd |
94 |
smal |
|
bred |
Kroppsdjup |
96 |
grunt |
|
brett |
Korslutning |
103 |
överbyggd |
|
sluttande |
Korsbredd |
97 |
smalt |
|
brett |
|
Ben |
98 |
dålig |
|
bra |
Hasvinkel |
102 |
rak |
|
krokig |
Fotvinkel |
104 |
sluttande |
|
rak |
Ben bakifrån |
95 |
klövar ut |
|
parallell |
|
Juverexteriör |
109 |
dålig |
|
bra |
Anfästning fram |
114 |
dålig |
|
bra |
Spenlängd |
97 |
korta |
|
långa |
Juverdjup |
110 |
dålig |
|
bra |
Juver ligament |
94 |
dålig |
|
bra |
Bakjuverhöjd |
108 |
lång |
|
kort |
Bakspenarnas placering |
98 |
vitt |
|
tätt |
Framspenarnas placering |
101 |
vitt |
|
tätt |
|