|
|
|
|
|
NTM: |
13.08.2024 |
|
|
|
|
|
|
|
Produktion |
113 |
|
|
|
Mjölk-kg |
103 |
|
|
|
Fett-kg |
108 |
|
|
|
Protein-kg |
113 |
|
|
|
|
Fertilitet |
104 |
|
|
|
Kalvningsindex F |
104 |
|
|
|
Kalvningindex MGS |
105 |
|
|
|
Kalvdödlighet (far) |
105 |
|
|
|
Kalvdödlighet (morfar) |
104 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (far) |
102 |
|
|
|
Kalvningssvårigheter (morfar) |
105 |
|
|
|
|
Juverhälsa |
105 |
|
|
|
Celltal |
112 |
|
|
|
Mjölkbarhet |
100 |
|
|
|
Lynne |
97 |
|
|
|
Hållbarhet (produktionsålder) |
109 |
dålig |
|
bra |
| Exteriörindexen | | | | |
Kroppsstorlek |
107 |
dålig |
|
bra |
Korshöjd |
113 |
låg |
|
hög |
Mjölktyp |
112 |
grov |
|
skarp |
Bröst bredd |
98 |
smal |
|
bred |
Kroppsdjup |
99 |
grunt |
|
brett |
Korslutning |
99 |
överbyggd |
|
sluttande |
Korsbredd |
98 |
smalt |
|
brett |
|
Ben |
100 |
dålig |
|
bra |
Hasvinkel |
88 |
rak |
|
krokig |
Fotvinkel |
106 |
sluttande |
|
rak |
Ben bakifrån |
98 |
klövar ut |
|
parallell |
|
Juverexteriör |
115 |
dålig |
|
bra |
Anfästning fram |
109 |
dålig |
|
bra |
Spenlängd |
104 |
korta |
|
långa |
Juverdjup |
115 |
dålig |
|
bra |
Juver ligament |
107 |
dålig |
|
bra |
Bakjuverhöjd |
111 |
lång |
|
kort |
Bakspenarnas placering |
103 |
vitt |
|
tätt |
Framspenarnas placering |
94 |
vitt |
|
tätt |
|